In snelheid gepakt!

Ik was van plan volgende week een hele post te wijden aan de volgende drukke periode op de boerderij: de lammetjes!

Heel veel nieuw leven op de boerderij. Toen we zelf nog tussen de pampers zaten, sliepen we met twee babyfoons op de kamer: eentje voor onze baby, eentje voor de schapen. De meisjes zijn die van hun ontgroeid, maar die van de schapen keert ieder jaar weer.
Wij zijn heel goede slapers - echt heel goed - 's nachts opstaan is dus een moeilijke affaire voor Hendrik. De koeien sturen ons al een sms als ze moeten kalveren (lees er hier alles over), voor de schapen zou dat wat te omslachtig zijn.
Het geluk bij een lammerend schaap is dat ze roept, toch in 99% van de gevallen. Als we het geroep door de babyfoon horen, zijn we dus zeker dat er iets gaande is en weet Hendrik dat hij dringend moet gaan kijken.
Dat systeem werkt al een paar jaar heel goed voor ons en dus waren we dit jaar ook alles in gereedheid aan het brengen voor het nieuwe lammetjes-seizoen.



Maar we werden in snelheid gepakt. Hoewel Hendrik alles goed opschrijft en dus vrij zeker was wanneer hij de eerste lammetjes mocht verwachten, was moeder natuur ons te snel af.
De eerste lammetjes werden in de weide geboren. Gelukkig zijn er enkele heel aandachtige buren die ons onmiddellijk belden.
De schapen werden allemaal binnengehaald en geen minuut te vroeg want 's avonds dienden de volgende lammetjes zich ook al aan.
Van een vliegende start gesproken!



Zo'n ieniemienie pasgeboren beestjes hebben soms wat hulp nodig. Het kleinste lammetje raakte wat onderkoeld. Hendrik vond er dus niets beter op dan het lammetje onder een warmtelamp in onze living te leggen. Zijn liefde voor zijn dieren gaat heel ver. Na een kalf in de berging, is het nu een lammetje in de living. Wat zal het volgende zijn?

Enfin, we zullen maar duimen dat de volgende lammetjes allemaal sterk genoeg zijn en flink groot kunnen worden bij hun mama in de stal en op de weide.

Reacties

Populaire posts