Licht aan het einde van de tunnel

We made it!

Het was hier de laatste week een gezaag en geklaag van jewelste. Iets van laatste loodjes ofzo...
Maar de pluk 2019 zit erop voor ons!

Twee maanden moest alles wijken. Heel ons leven stond in teken van de peren- en appelpluk. En hoewel ik dat ondertussen al een paar jaren gewoon ben, valt het toch altijd zwaar voor ons als gezin. De komende weken plande ik dus wat quality tijd voor ons vier.



Het is de voorbije twee maanden extra druk geweest op de boerderij. Hier liepen dan tien extra personen rond. Want al onze seizoensarbeiders logeerden op de boerderij. Ook hun leven stond de afgelopen weken volledig in teken van appels en peren.

Een gedeelte van de oogst is ondertussen al verkocht, de rest zit in bewaring zodat er het komende jaar gesmuld kan worden van onze lekkere peren en appels.

Dat alles nu terug een beetje normaal wordt en dat er heel hard gewerkt is, mag dan ook een beetje gevierd worden. We doen elk jaar iets voor onze seizoensarbeiders. Dat kan gaan van een kleine drink, een stukje taart, frietjes met stoofvlees voor de hele bende. Het hangt er ook een beetje vanaf hoe de pluk geweest is. Als alles tegenviel wordt er wat minder gevierd. Maar dit jaar was het een goede pluk. We hadden heel gemotiveerde seizoensarbeiders, het weer viel al bij al nog mee en het plukken verliep vlot, zonder al te veel stukken. Dit jaar mag er dus echt wat gefeest worden.
En feestjes plannen is nu net iets wat ik graag doe.





BBQ-tijd dus! We toveren de hangar om, wat tafels, stoelen, eten en drinken... meer moet dat niet zijn. Ook de meisjes vinden het fijn om mee te kunnen vieren. Ze krijgen hun eigen kinderchampagne en dan wordt er getoast op het einde van de pluk en de terugkeer van de rust. Al is rust natuurlijk altijd een relatief begrip op een boerderij.



Ik hoop stiekem dat dit de laatste pluk was die ik vanaf de zijlijn meemaakte. Ik zou het heel leuk vinden mochten we volgend jaar aan de pluk starten als bedrijfsleiders, maar we zullen wel zien hoe dat loopt.

Nu even gewoon genieten dat we onze man/papa terug wat meer bij ons hebben!

Reacties

Populaire posts